Afgelasting ledenavond 17 november 2020

Deze ledenavond van 17 november gaat helaas N I E T door i.v.m. het Coronavirus.

De laatste ledenavond van het jaar wordt afgesloten door de heer Nico Uittenbroek uit Reeuwijk met het onderwerp
Winterharde cactussen en vetplanten. Deze plantensoort is weer helemaal terug van weggeweest, dat zal u vast niet zijn ontgaan. Cactussen en vetplanten worden overal aangeboden: van tuincentrum tot supermarkt. Ze zijn er in vele vormen, soorten en afmetingen en hebben vaak ook nog eens exotische (bloem)kleuren. Ze kunnen niet alleen in de kas, tuin of vensterbank staan, maar ook in troggen of schalen. Sinds 1919 is er al een Nederlands-Belgische vereniging van liefhebbers. Het mooie aan deze planten is, dat het ook enorm makkelijke planten zijn. Ze stellen weinig eisen aan de lichtintensiteit, de watergift en vinden het prima om in de volle zon te staan of zelfs op een wat donkerder standplaats. De spreker vertelt niet alleen over cactussen en vetplanten (succulenten) vanaf de prehistorie tot in de huiskamer, maar ook hoe of deze plantensoort zich buitenshuis gedraagt in ons Hollandse klimaat. De verzorging in huis en kas komt natuurlijk ook aan bod. Na deze avond heeft deze plantensoort geen geheimen meer voor ons!