Dinsdag 19 november ledenavond met een lezing over de Buddleja

Deze laatste avond van het jaar wordt afgesloten met een presentatie door Jan Huiberts van Kwekerij Dependens en heeft als titel: “In iedere tuin een Buddleja”.
De Buddleja (vlinderstruik) is een hele gewone, maar toch ook een bijzondere heester.
Het is een breed geslacht met meer dan 100 verschillende soorten.
Deze plant uit de helmkruidfamilie wordt ook wel vlinderstruik genoemd, omdat hij veel vlinders aantrekt: zoals het witje, de atalanta, kleine vos, dagpauwoog en de gehakkelde aurelia.
Deze ruiken de zware bloemtrossen al van verre en doen zich te goed aan de nectar.
Een andere benaming is herfstsering, omdat de bloeiwijze op die van de sering lijkt.
De bloemen zijn lichtpaars, maar kunnen ook donkerpaars, roze, geel of wit zijn.
De geslachtsnaam Buddleja is afgeleid van de Engels botanicus Buddle en wordt soms als Buddleia gespeld, maar de versie met de j is de correcte (oudste) naam.
De plant komt van origine waarschijnlijk uit China.
Buddleja's doen het overal, tenminste zolang ze in de volle zon staan, maar ook houden ze van arme, droge grond.
Onze spreker zal ons nog veel meer vertellen over deze prachtige struik, die niet alleen geschikt is als achtergrondplant, maar ook als solitair.

Locatie: Centrum 31, ingang Basiusstraat te Heerhugowaard
Aanvang: 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur
Leden gratis toegang (op vertoon van ledenpas)
Niet-leden betalen € 5,00