Heerhugowaard

Nationale Tuinweek en Open Tuinen Weekend

Groei & Bloei Nationale Tuinweek en het Open Tuinen Weekend 2020 gaan NIET door

Vanzelfsprekend heeft ook Groei & Bloei te maken met de Corona-maatregelen. Wat een paar weken geleden nog ver weg leek, heeft nu ons dagelijks leven behoorlijk in zijn greep. Iedere dag merken we de impact van het Coronavirus, waarbij de gezondheid en die van de mensen om je heen vanzelfsprekend prioriteit nummer 1 zijn in deze periode.

Onlangs heeft de regering aangescherpte maatregelen afgekondigd: tot 1 juni zijn alle samenkomsten en bijeenkomsten - ongeacht het aantal personen - verboden en moeten we als Nederlanders onze sociale activiteiten zoveel mogelijk beperken. 

Gezien deze laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 / Coronavirus heeft de commissie Nationale Tuinweek met pijn in het hart besloten om de Groei & Bloei Nationale Tuinweek in 2020 niet door te laten gaan. Het landelijke Groei & Bloei Open Tuinen weekend, onderdeel van de tuinweek, gaat dus ook niet door.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De maanden april en mei gebruiken de meeste afdelingen om activiteiten die tijdens de Groei & Bloei Nationale Tuinweek plaatsvinden verder in te vullen. Deze voorbereidingen kunnen nu in deze periode niet plaatsvinden. Een aantal afdelingen heeft de commissie overigens al laten weten dat zij hun activiteiten tijdens de Nationale Tuinweek hebben geannuleerd. Er was voor de commissie helaas geen andere keuze dan de zevende editie van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek te annuleren.

Ieder jaar wordt er door Groei & Bloei landelijk een open tuinen weekend gehouden.
Tijdens de zaterdag en zondag stellen mensen hun tuinen open ter bezichtiging.

Deze tuinen lopen veelal uiteen qua grootte en inrichting.
Het kan ook zeer leerzaam zijn voor de beginnende tuinier of tuinierster om te zien welke planten het in jouw buurt goed doen, welke verzorging en standplaats ze nodig hebben.

Vaak wordt er door de bewoners enthousiast uitleg gegeven hoe hij/zij de tuin hebben ingericht, welke planten er staan, welke mee- en tegenvallers zij gehad hebben en welke successen zij gevierd hebben.

De tuinen zijn meestal te bekijken tussen 11:00 en 17:00 uur (of een deel daarvan)
Er staat op onze site aangegeven welke tuinen meedoen en wanneer ze open zijn.

Wij hopen ieder jaar, dat veel eigenaren hun tuin open willen stellen.
Het hoeft helemaal geen grote tuin te zijn, want ook een kleine tuin kan zeer verrassend zijn!
Het is bovendien een hele leuke ervaring om te horen wat anderen mooi vinden in uw tuin.