Activiteiten & Actueel

Sneeuwklokjesexcursie 2011

Op donderdagmiddag 18 februari togen we met een groep van 17 personen naar de Lange Molenweg in Oterleek. Hier woont Josephine Dekker op een stolpboerderij omgeven door een bos vol sneeuwklokken.

Josephine leidde ons door haar bos op niet bestaande paden en vertelde het een en ander over de sneeuwklokjes-soorten. Ook over de boerderij, hoe het vroeger was. Wat een verschil met hoe het nu is. Helaas werkte het weer niet mee, het regende een beetje en het het was ongelooflijk waterkoud.

Na afloop kregen we koffie en thee in de schuur. Ook hier was het nogal koud. Er was ook de mogelijkheid om sneeuwklokjes te kopen. Op de bestellijst staan grote verschillen. De goedkoopste 10 stuks voor € 4,50 en de duurste 1 voor € 27,95!!

Ze werden in het groen, dus als polletje zo uit de grond verkocht. Maar wel precies uitgeteld zodat iedereen voor het juiste aantal betaalde. 

Kijk ook in het fotoalbum voor enkele impressies.

Wij als organisatie vonden de excursie tegenvallen en hadden wat meer over de sneeuwklokjes en de diverse soorten willen horen en wat minder over de dingen eromheen. Jammer! De excursiecommissie van G&B afdeling Heerhugowaard e.o.

meer

 

 

 

19
Mar
zon en blauwe lucht
18
Mar
Een blauwe lucht, de zon en bijna geen wind