Activiteiten & Actueel

De tuin van Frits Bart uit Winkel

Op 20 maart jl. kwam Frits Bart een presentatie geven over zijn grote tuin in Winkel. Hij nam ons aan de hand van veel dia's mee door de verschillende seizoenen van het jaar. Het begin was natuurlijk de lente, zoals ook de natuur dan weer z'n start maakt.

De grote afwisseling in beplanting in zijn tuin passeerde de revue. Ook kwamen vele teleurstellingen voorbij omdat ook bij hem in de tuin Koning Winter van afgelopen februari flink heeft huisgehouden. Maar zoals hij herhaaldelijk zei: "gelukkig heb ik de foto's nog".

Ook zijn huis is bijzonder: het dak laat hij begroeien en dat geeft een mooi effect. Het huis wordt zo echt een object in de tuin. Tevens liet hij plaatjes zien van de hele grote vijver. Deze is echt een aanwezig onderdeel in de tuin.

De avond werd afgesloten met nog enige tips over het onderhoud in de tuin en het bemesten. Hiervoor gebruikt hij vooral bloedbeendermeel en hij zorgt ervoor dat al het snoei-afval weer in de tuin komt en op natuurlijke wijze bijdraagt aan behoud van de natuur.

meer

 

 

 

19
Mar
zon en blauwe lucht
18
Mar
Een blauwe lucht, de zon en bijna geen wind