Activiteiten & Actueel

Oerkruiden, presentatie van Bea Mollers van BellaPlant

Op deze avond kwam Bea invallen en deed een fantastische presentatie over eetbare oerkruiden, die overal in de natuur rondom ons te vinden zijn. We mochten er zelfs proeven want ze had er een borrelhapje van gemaakt.

Bea nam ons mee de natuur in en liet ons kennismaken met een andere kant van ''onkruid''. Je kunt er van alles mee doen mits je maar verstandig blijft. Eten, smeerseltjes, baden noem maar op. Het eten van oerkruiden kan geen kwaad. Maar vergis je niet in lelietjes van dalen en daslook. Het eerste is niet te eten en het tweede heeft een lichte uiensmaak en kan heel goed gegeten worden.

Bij de afbeeldingen vind je onder andere: daslook, zevenblad, vogelmuur, look-zonder-look en fluitekruid. Ook teunisbloem is favoriet. Zevenblad moet je niet bestrijden maar opeten, luidt haar advies!

Bea heeft er een boek over geschreven en schrijft regelmatig columns in het NHD over kruiden. Ze praat er voluit over en is erg enthousiast. Na de pause werd het nog leuker want toen werden allerlei oerkruiden rondgedeeld en konden we bekijken, aanraken en zelfs proeven.

meer

 

 

 

19
Mar
zon en blauwe lucht
18
Mar
Een blauwe lucht, de zon en bijna geen wind