Verslag Tuinenreis 2013

Op zaterdag 22 juni kwamen we met vijf auto’s aan bij ons eerste tuinadres Kasteeltuin in Hemmen. We hebben genoten van deze prachtige ommuurde tuin, die door veel vrijwilligers prachtig werd onderhouden. We werden door de voorzitter op de hoogte gebracht van een stukje geschiedenis. In deze tuin werd ’s avonds ook een concert gehouden, jammer genoeg konden we dat niet meemaken door het tijdstip van ons diner.

In de tweede tuin zouden we onze lunch gebruiken. Deze tuin was een thee - en wandeltuin in Buurmalsen en stond te koop (de eigenaars wilden emigreren). De ontvangst was heel hartelijk, maar als tuin voldeed hij niet echt aan onze kwaliteitseisen, ook al zag de website er gelikt uit. De lunch was eenvoudig en lekker.

Om 14.00 moesten we in de derde tuin aanwezig zijn, de tuin van Jan en Bea Kaper in Beusichem. Wat een mooie tuin, goed onderhouden en een heel hartelijke ontvangst. Er gingen veel stekken mee naar huis en er werden zelfs bestellingen gedaan voor stekjes.
Om 16.00 uur werden wij verwacht in de vierde tuin, De achtertuin, de tuin van Anjo en Inge Steen aan de Achterweg in Rumpt. Deze tuin omvatte een terrein van 1.4 ha! Daarin werd door dit echtpaar een liefhebberstuin aangelegd van 5000 m2. Dit was een schitterende en heel sfeervolle tuin! Als B&B adres ook een echte aanrader denk ik.

Moe en voldaan kwamen we aan bij ons Hotel De Schildkamp in Asperen. Heerlijk gegeten, geborreld en geslapen.

Zondagochtend op tijd aan het ontbijt, omdat we om 9.30 uur bij de eerste tuin moesten zijn. Dit was de parkachtige tuin van Bas en Ine Tromp in Arkel van ruim 3 ha! Omdat de eigenaars het onderhoud te intensief vonden worden werd hier en daar de tuin aangepast aan een wat eenvoudigere beplanting. In hun ogen dan, want wij keken onze ogen uit. Mooie, fijne combinaties. Het was een prachtig totaalplaatje!

Bij de tweede tuin van Marjolein Vermonden in Kedichem keken we weer onze ogen uit. Marjolein bleek een spraakwaterval te zijn, die ons enthousiast rondleidde in deze lusthof van 1.2ha. Zelfs haar groentetuin en het bos waren uniek en origineel. Gezamenlijk zorgden we ervoor dat de door Marjolein voorbereide lunch werd uitgedeeld, we kwamen er bijna niet vandaan!

Dit was er de oorzaak van dat wij te laat arriveerden bij de laatste tuin Een dijk van een tuin. Marion belde netjes op om het uit te leggen en bood haar excuus aan. We werden niet aardig ontvangen. Tijdens de rondleiding genoten we van deze schitterende tuin. Een aantal van ons hadden zich enorm op deze tuin verheugd. Vooral de stapelmuurtjes tegen de dijk waren heel bijzonder om te zien.

Het is iedere keer weer heel knap om zo’n tuinenweekend te organiseren voor ongeveer € 125.00 per persoon ( 1 overnachting,1 diner, 2 lunches, toegang tot de tuinen en in iedere tuin iets te drinken met lekkers). Wij willen nogmaals Marion hiervoor bedanken. Wij kijken nu al uit naar het tuinenweekend van volgend jaar! We hopen dat ook andere tuinliefhebbers / leden van Groei&Bloei Heerhugowaard zich zullen opgeven, wij genieten er zo van….dat gunnen we jullie ook!!!

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.

Westlandse buitenplaatsen van weleer
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879