Dinsdag 20 februari 2024 ledenavond met lezing door dhr. Jos Ketelaar over "Walled gardens in Schotland"

“Walled gardens in Schotland”.

De Border is een district in Zuidoost-Schotland. Hier heb ik een aantal particuliere, ommuurde tuinen bezocht. Enkele tuinen waren gedeeltelijk ommuurd, anderen weer in zijn geheel.
De meeste tuinen, die ik bezocht heb, waren goed te overzien, dus geen parken.

Het klimaat in Schotland maakt het mogelijk planten te laten groeien, die een constante vochtigheid verlangen in een goed doorlatende grond, zoals primula's dit verlangen.
Echter tegen de beschutting van de muren kan het ook zeer behaaglijk zijn. Wat de mogelijkheid geeft voor Cistusrozen, maar de “gewone” rozen doen het daar ook prima.

Het is erg leuk en leerzaam om eens in tuinen te komen, die andere mogelijkheden hebben dan onze eigen tuinen op de zandgrond, klei of veen.

Naast een overzicht van de tuinen laat ik een paar kenmerken van de tuin zien, dit kan de vorm en de aanleg zijn of de beplanting met in het oog springende soorten.

Jos Ketelaar.

Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur
Locatie: Centrum 31, ingang Basiusstraat te Heerhugowaard

Leden gratis toegang (op vertoon van de ledenpas)